2024.03.29, Péntek
Mesekönyv az építőiparról - a legkisebbeket lepte meg a KÉSZ Csoport
Fotók: KÉSZ Csoport

Mesekönyv az építőiparról - a legkisebbeket lepte meg a KÉSZ Csoport

KÉSZ Csoport

2023.05.21. 08:28

Saját készítésű, egyedi mesekönyvvel lepte meg a KÉSZ Csoport a Bethesda Gyermekkórház fiatal betegeit, illetve jótékonysági kampányt is szerveztek az intézménynek.

Hirdetés

Egyedülálló, jótékony célú kezdeményezést hirdetett a KÉSZ Csoport áprilisban, amelynek keretében a Bethesda Gyermekkórház alapítványának szervezett adománygyűjtést. Az egy hónapos kampány során számos felajánlás érkezett a mesekönyv olvasóitól, a KÉSZ Csoport pedig további egymillió forintnyi adománnyal támogatta a kórházat. Mindemellett a mesekönyv nyomtatott példányaival és egy óriásmesekönyvvel is meglepték a kórház betegeit – derül ki a most kiadott sajtóközleményből.

 

 

Egyedi jótékony kezdeményezés valósult meg

A KÉSZ Csoport tavaly, a 40. jubileuma alkalmából készítette el egyedi mesekönyvét tagvállalata, a BOOOK Kiadó közreműködésével: a munkatársak gyermekei lerajzolhatták, hogy hogyan látják az építőiparban dolgozó szüleiket munka közben, megmutathatták hogyan vélekednek a környezetvédelemről, emellett pedig a vállalat születésnapja kapcsán és a cégcsoport hexagon formájú logójához köthető méhecskés témában is alkothattak.

 

 

Az elkészült rajzokhoz Csáky Ida Anna írónő írt történeteket, amelynek köszönhetően megszületett a Hatszögletű mesék című kötet. A mesekönyvvel a cégcsoport első körben a dolgozóinak gyermekeit lepte meg tavaly Mikuláskor.

"Örültem, amikor megtudtam, hogy a Kész Csoport saját mesekönyv kiadását határozta el és engem kértek fel, hogy a munkatársak gyermekeinek rajzaihoz írjak meséket. Íróként kedves és kivételesen érdekes feladatot kaptam, hiszen előbb léteztek az illusztrációk, mint a szöveg. Mindent egybevéve, kellemesen összetett munka volt a gyerekek elképzeléseihez történeteket írni. Példaértékű vállalati kezdeményezés eredménye ez a mesekönyv.  Örvendetes, hogy már létezik olyan magyar cégcsoport, amely ilyen egyedi, gyerekeket és családokat is pozitívan érintő kulturális projekt mögé is beáll”

- mondta Csáky Ida Anna, a mesekönyv szerzője.

 

 

Mesékkel segítenek a gyermekeknek

Áprilisban a Hatszögletű mesékre építve jótékony célú kampányt hirdetett a vállalatcsoport, ugyanis mindenki számára letölthetővé tette a gyerekkönyvet a megújult honlapján, amiért cserébe annyit kért a letöltőktől, hogy lehetőségeikhez mérten adományozzanak egy tetszőleges összeget a beteg gyerekeket kezelő Bethesda Gyermekkórház alapítványának.

 

 

„Különösen fontos számunkra minden összefogás, amely közvetlenül a betegágy mellett nyújt segítséget. A KÉSZ Csoport kezdeményezése szívmelengető volt számunkra, hiszen olyan, egyedi mesekönyvvel tudjuk a gyerekeket megörvendeztetni, amely a segíteni akarásból, egyedi koncepcióval született. A pénzbeli adomány minden forintjának fontos helye van, hogy fejleszthessük azokat a körülményeket, amelyek között napról napra gyógyítanak munkatársaink. Célunk, hogy olyan élhető, családias, modern kórház legyen a Bethesda, ahol jó gyógyulni!”

– mondta el dr. Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórházak társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója.

 

Közösségi projekt az építőiparban

 

 

A kampány során a KÉSZ Csoport felajánlásával együtt több mint egymillió forintnyi adomány gyűlt össze. Mindemellett a vállalatcsoport különleges tárgyi adománnyal is meglepte a legkisebbeket, ugyanis felajánlott 50 példányt a mesekönyv nyomtatott változatából és a mesekönyv egy óriáspéldányát is a kórháznak ajándékozta.

„A Hatszögletű mesék egy különleges, és a szívünkhöz rendkívül közel álló mesekönyv. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a kezdeményezéssel valami igazán egyedit alkothattunk az iparágban és nem csak saját munkatársaink gyermekeinek, hanem több száz kis lurkónak okozhattunk vele örömet. A kampányban összekötöttük a mesekönyv publikálását egy fontos társadalmi ügy támogatásával és minden letöltőt arra buzdítottunk, hogy amennyiben tehetik, adományukkal segítsék a Bethesda Gyermekkórház alapítványát. Hálásak vagyunk minden apró adománynak, és bízunk benne, hogy ezzel sok gyermek felépüléséhez járulunk hozzá. Emellett pedig külön öröm számunkra, hogy több százan letöltötték a Hatszögletű meséket áprilisban, hiszen ez is csak azt igazolja, hogy az építőiparban is van igény a hasonló közösségi kezdeményezésekre”

– tette hozzá Nagy Tímea, a KÉSZ Csoport marketingkommunikációs vezetője.

Galéria

Országos hírekjótékonyságKÉSZ CsoportCSR