2024.03.02, Szombat
Újra elindult Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program
illusztráció - pixabay

Újra elindult Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program

MTI

2021.10.27. 15:19

Pályázatot a magyarországi felsőoktatásban, osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia vagy tanító alapképzésben tanuló, magyar anyanyelvű hallgatók nyújthatnak be.

Hirdetés

A Klebelsberg Központ november 8-áig várja a pályázatokat a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programra - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán közösségi oldalán. Schanda Tamás azt írta, hogy

az ösztöndíj összege fejenként és félévente, a tanulmányi átlag függvényében akár mintegy 400 ezer forint is lehet. Eddig több mint négyezer hallgató kapott összesen mintegy hatmilliárd forintot.

"A programot azért hívtuk életre, hogy biztosítsa a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott és gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlást. Segíteni szeretnénk a tanári, tanítói vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatókat a végzettségüknek megfelelő, tartós elhelyezkedésben" - fogalmazott.

Fontos kitételnek nevezte, hogy

pályázatot a magyarországi felsőoktatásban, osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia vagy tanító alapképzésben tanuló, magyar anyanyelvű hallgatók nyújthatnak be.

A pályázatról részletesebben a https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij címen lehet információkat találni.

Országos hírekpályázatösztöndíjKlebelsberg Képzési Ösztöndíj Program