2024.03.28, Csütörtök
Tíz év alatt 16 ezer új óvodai hely létesült Magyarországon
Illusztráció: pixabay.com

Tíz év alatt 16 ezer új óvodai hely létesült Magyarországon

MTI

2020.09.01. 15:35

Épületkorszerűsítésekkel kezdődött az idei tanév a 100 milliárd forint értékű támogatási program keretében.

Hirdetés

Tíz év alatt 16 ezer új óvodai hely létesült Magyarországon - ismertette a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor új római katolikus óvodájának átadásán.

Soltész Miklós az 505 millió forint értékű, nagyrészt kormányzati támogatással megvalósult beruházás fontosságát kiemelve elmondta: az új óvodai helyekre szükség volt és a továbbiakban is szükség lesz, ezért a kormány a katolikus és a református, majd - egy új megállapodás alapján - az evangélikus egyház számára lehetővé tette, hogy korszerűsítsék a régi óvodák épületét és újakat építsenek.
Hozzátette:

a mintegy százmilliárd forint értékű támogatási programnak köszönhetően csaknem kétszáz intézmény újul meg vagy épül fel.

 

Támogatás a rászoruló családoknak

Az államtitkár az ünnepségen a tanév elindulására kitérve arról beszélt, hogy a nappali tagozaton 1,2 millió gyerek kapja meg ingyen a tankönyveket, ami sok család számára jelent nagy segítséget.

Legalább ilyen fontos - folytatta -, hogy a rászoruló és hátrányos helyzetben élő családok, valamint a nagycsaládosok gyermekeinek ingyenes étkeztetést biztosítanak; az erre fordított támogatások összege az elmúlt években 27 milliárdról 87 milliárd forintra emelkedett.

Országos hírekóvodaóvodafelújításbölcsődei és óvodai férőhelyek fejlesztése