2024.05.30, Csütörtök
Szakvezetéses sétákat és koncerteket is kínál a Muzsikál az erdő a Mátrában
Muzsikál az erdő - Facebook

Szakvezetéses sétákat és koncerteket is kínál a Muzsikál az erdő a Mátrában

MTI

2019.06.24. 08:00

Szakvezetéses erdei sétákat, klasszikus és népzenei koncerteket is kínál a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok június 29. és július 7. között a Mátra lábától a Kékestetőig kilenc erdei helyszínen.

A rendezvény fő célja, hogy a résztvevőket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa, emellett az idei évben hangsúlyt kap az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi-lelki egészség egyensúlya - mondta el Szabó Lajos erdőmérnök, főszervező a rendezvény programjait ismertető pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

A Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok helyszíne lesz Tar-Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Abasár, Salgótarján-Eresztvény, Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Szurdokpüspöki, Gyöngyöspata és Kékestető.

A programok közt szakvezetéses erdei séták, klasszikus, dzsessz és népzenei koncertek, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, gyermektáncház, táncszínházi produkció, borkóstoló és helyi termékek bemutatója is szerepel, valamint a zárónapon felavatják Józsa Judit kerémiaszobrász Összetartás plakettjét - fűzte hozzá a főszervező.

Az erdei koncerteken fellép mások mellett a Misztrál Együttes, az In Medias Brass Rézfúvós Quintet, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Cimbaliband, Csík János és a Mezzo, valamint Fassang László és Szokolay Dongó Balázs, a Muzsikás és a Kaláka együttes.

A főszervező kitért arra is, hogy az idén 16. alkalommal megvalósuló rendezvény a különböző korosztályokat megszólító programsorozat szórakoztató jellege mellett igényes, valódi értékeket képvisel és közvetít. Szabó Lajos felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptemberben rendezik meg a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű sorozatot Gyula térségében és egy napra a Partiumban.

Országos hírekMuzsikál az erdő Szakvezetéses sétakoncert