2024.04.26, Péntek

Moss kezet! – Kampány a fertőzések megelőzésére

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

2018.07.01. 15:58

A Semmelweis-nap rendezvénysorozatához kapcsolódva indítja el az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága új kampányát, mely felhívja a figyelmet a kézmosás fontosságára a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésében. A július 1-jén kezdődő kampány a hónap közepéig tart.

Hirdetés

Az elmúlt években határozott javulást sikerült elérni, és hazánk a nemzetközi összehasonlításokban is egyre jobb helyen áll, mégis halaszthatatlan kérdés a kórházi fertőzések megelőzése. Dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár hivatalba lépése óta az egyik fontos céljának tekinti, hogy minden kórházban kiemelt betegbiztonsági kérdésként kezeljék az ilyen esetek megelőzését. Ennek jegyében hamarosan elkészül az országos módszertani, cselekvési és felügyeleti rendszer, amelynek kialakításában hazai szaktekintélyek vesznek részt.

Dr. Kovács Attila országos tisztifőorvos a kormány szándékait szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordít az ezzel kapcsolatos feladatok magas színvonalú szakmai támogatására, illetve az infekciókontroll-tevékenység hazai megerősítésére.

A kézmosás fontosságát hangsúlyozó kampányt az államtitkárság a Jobbulást! Alapítvánnyal együttműködésben, a JCDecaux vállalat támogatásával valósítja meg. A cég, amellyel korábban már sikerült hasonló együttműködést kialakítani például a defibrillátor-térkép népszerűsítésében, ezúttal 100 darab citylight felületet ajánlott fel a fertőzés-megelőzéssel kapcsolatos figyelemfelhívásra. A fővárosban az utcabútorok, mint például busz és villamosmegállók citylight felületei, gyorsan és hatékonyan képesek tömegeket elérni, tájékoztatni, és rengeteg egyedi ötletet tudnak megvalósítani, ezzel is hatékonyan támogatva az egészségügyi kormányzat céljait.

Országos hírekMoss kezet!