2024.04.17, Szerda

Még közel két hónapig ajánlhatja háziorvosát!

2016.evpraxisa.hu

2017.03.30. 12:08

„Az év praxisa a Kárpát-medencében„ díjat 10-10 háziorvos nyerheti el- munkatársaival, a nővérekkel együtt- határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé! Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várják, a határon innen és a határon túl.

Hirdetés

A jelölések folyamatosan érkeznek- eddig Szolnokról, Kétegyházáról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról, Makóról, Gyuláról, Tatáról, Budapestről, Balatonszabadiból, Körösladányból, Diósjenőről, Gyöngyösről és Székelyudvarhelyről, Mádéfalváról valamint Csíkszeredáról - a pályázat ajánló oldalára.

Ha van egy kis idejük praxis oldalunkon böngészni a már beérkezett történetek között: okvetlenül tegyék meg! Szép és megható személyes hangvételű írások találhatók a praxis oldalon, ahol helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, hivatásról, bizonyítván, hogy nemcsak betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek szerepelnek az egészségügyben,- ahogyan a hírek sugallják- hanem hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek, és ők vannak többen!


A portálon található háziorvosok számára természetes, hogy meglátogatják betegeiket a kórházban, hogy konzultálnak az őket kezelő szakorvosokkal, hogy derűvel, szeretettel töltik meg az idős nagymamák, nagypapák hétköznapjait, hogy segítségükkel a cukorbeteg elkerüli az amputációt, és az is, hogy egyikük észreveszi fiatal páciense emlőrákját, amin a kórházi szakorvos diagnózis nélkül átsiklott. Természetesen most is találkozhatnak életmentő történetekkel, a makói orvosnő például egy apuka félrediagnosztizált lábában ismeri fel a trombózist, de azzal is, hogy a pusztaföldvári doktornő nagyvárosokat megelőzve bevezette rendelőjében az elektronikus betegirányítási rendszert.

 

„Az év praxisa a Kárpát-medencében „ pályázat fővédnöke Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes. Védnökei: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Mikola István külügyi államtitkár, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.



A történetek beküldésének határideje: 2017. május 10.
Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét az ajánló oldalon küldhetik be 2017. május 10-ig!
http://www.evpraxisa.hu/ajanl

Országos hírekháziorvosNógrád megyeAz év praxisa a Kárpát-medencében