2024.07.17, Szerda

Mentés égő házból

2016.01.25. 09:33

Három személyt és egy gázpalackot mentett ki egy lángoló családi házból a körzeti megbízott és polgárőr társai Herencsényben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. január 24-én 1 óra 40 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Herencsényben, a Petőfi úton egy családi házban tűz ütött ki. A bejelentést követően riasztották Kalmár László rendőr főtörzsőrmestert, a település körzeti megbízottját, aki egyben a helyi polgárőr egyesület elnöke.

A szabadnapos körzeti megbízott, két polgárőr társával néhány perc alatt a helyszínre érkezett és az égő épületben tartózkodó lakókat, egy 65 éves férfit, 66 éves feleségét és 23 éves lányukat – akinek a lába gipszben volt – röviddel a tetőszerkezet és a födém beszakadása előtt kimentették. A polgárőrök a lángoló épületből kihoztak egy gázpalackot, amelyet az utcán helyeztek biztonságba, majd a tüzet a kiérkező tűzoltók eloltották.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának és polgárőr társainak köszönhetően az ingatlan lakóinak sérülése nem keletkezett.

forrás: police.hu

fotó: hotdog.hu

Galéria

Helyi hírekmentéspolgárőrrendőrégő házHerencsény