2024.04.15, Hétfő
Balassagyarmatra is ellátogat a Hangszert a kézbe sorozat
illusztráció - pixabay

Balassagyarmatra is ellátogat a Hangszert a kézbe sorozat

MTI

2022.03.19. 10:00

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok kipróbálhassák a hangszeres zenélést, a legtehetségesebbek számára pedig utat nyisson a zenetanulás felé.

Hirdetés

Második alkalommal érkezik Kaposvárra, az Együd Árpád Kulturális Központba a Hangszert a kézbe rendezvénysorozat március 22. és 24. között, majd további hét településen lesz látható.

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok kipróbálhassák a hangszeres zenélést, a legtehetségesebbek számára pedig utat nyisson a zenetanulás felé. A 2017-ben indult, ingyenes országjáró kiállítás keretében - a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezésében -  eddig több mint százezer látogató próbálhatott ki gitárokat, basszusgitárokat, billentyűsöket, ütősöket, ének és hangtechnikai felszereléseket, valamint világzenei hangszereket.

A szervezők közölték: Kaposvárra 2018 februárja után érkezik meg újra a rendezvénysorozat, a március 22-i megnyitót követően a látogatók hét szekcióban több mint száznegyven hangszert próbáhatnak ki. Kaposvár után Balassagyarmat (március 30. - április 1.), Kiskunfélegyháza (április 6-8.), Debrecen (április 25-27.), Miskolc (május 10-12.), Paks (május 24-28.), Eger (május 30. - június 1.) és Dombóvár (június 9-11.) ad otthont a kiállításnak. A sorozatról további részletek a rendezvény közösségi oldalán, a www.facebook.com/hangszertakezbe címen olvashatók.

KultúraBalassagyarmathangszer