2024.05.30, Csütörtök
Nem élhetek muzsikaszó nélkül premier

Nem élhetek muzsikaszó nélkül premier

Zenthe Ferenc Színház

2020.01.11. 10:26

Utolsó harmadához érkezett Móricz Zsigmond - Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művének próbafolyamata.

A Zenthe Ferenc Színház 2019/2020-as évadának negyedik premiere január 22-én kerül bemutatásra Mikó István rendezésében. A könnyed, vidám, zenés vígjáték Mikó István harmadik produkciója és első rendezése a salgótarjáni színházában.

 

Érdekesség, hogy ebben a darabban egyszerre lép színpadra Nógrád megye három VOSZ Príma-díjasa: a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő Népzenei Együttes és a Zenthe Ferenc Színház.

 

A történet Balázs (Rácz János) nyírségi birtokos nem vívódó és elbukó figurája köré épül, aki nem veti meg a három napig tartó mulatságot, szereti a vidámságot és a cigányzenét. Asszonykája Pólika (Házi Anita) számára azonban sáskajárás minden mulatság, ami persze bonyodalmakat szül. Az előadáson mutatkozik be Szabó Anikó, Jókai Ági és Hartmann Teréz, mint a színház új színésze, valamint a bérletes nagyközönség előtt Simon Kata.

A zenés vígjáték három este lesz megtekinthető Székfoglaló Premier Bérlettel, Zenthe Ferenc-Bérlettel, Tolnay Klári-bérlettel és Szólójeggyel a Zenthe Ferenc Színház színpadán.

 

KultúraZenthe Ferenc SzínházNem élhetek muzsikaszó nélkül