2024.04.20, Szombat
Újra Brassóban a Zenthe Ferenc Színház

Újra Brassóban a Zenthe Ferenc Színház

Zenthe Ferenc Színház

2019.10.24. 12:25

Beregszász, Budapest és Marosvásárhely nemzeti színházai mellett a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház ismét meghívást kapott a Brassói Magyar Színházfesztiválra, amelyet október 24. és 27. között rendeznek. Az idei felhozatalt verses előadás, lírai koncert, stúdió-előadás és színész-zenekari koncert is színesíti.

Hirdetés

Műfajok tekintetében is sokszínű lesz idén a brassói seregszemle: lesz krimi, zenés vígjáték, groteszk tragédia és példázat három felvonásban. Toró Tamás brassói önkormányzati képviselő, a Magyar Színházfesztivál főszervezője az idei felhozatalról elmondta: idén olyan műsort sikerült összeállítani, amely által Brassó fontos helyet szerzett magának az erdélyi magyar színházi fesztiváltérképen. Az idei, immár harmadik fesztiválra három ország nemzeti színháza érkezik Brassóba. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mellett a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, valamint a budapesti Nemzeti Színház mutatkozik be, amely egy Tamási Áron-darabot visz a fesztiválra.

 

A tavalyi nagy sikerű előadásnak köszönhetően (Komámasszony, hol a stukker?) a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház idén is meghívást kapott a fesztiválra, ahol a nemzetik játékához a Lovagias ügy című zenés előadással csatlakozik. A seregszemlén idén is lesznek nagyszínpadi előadásokat kísérő programok és produkciók: a színház „brassói színeit” ünneplik a fesztiválkezdő előadással, amelyet az Áprily Lajos Főgimnázium diákszínjátszó csoportja, a Grimasz egyik tagja adja elő József Attila verseiből. Ezt követi a Kovács András Ferenc verseiből összeállított koncert-előadás, a Jack Cole dalai. A pénteki fesztiválnap vendége a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagjai alkotta Loose Neckties Society zenekar, szombaton pedig Sebestyén Aba színész, rendező mutatja be Székely Csaba drámaíró „egyszerű történetét”, a Szeretik a banánt, elvtársak? címűt.

KultúraZenthe Ferenc SzínházBrassói Magyar Színházfesztivál