2024.02.25, Vasárnap
Bulinappal indítja évadát a Zenthe Ferenc Színház
Zenthe Ferenc Színház

Bulinappal indítja évadát a Zenthe Ferenc Színház

Zenthe Ferenc Színház

2019.08.05. 16:26

A Színház újratöltve! elnevezésű ingyenes program helyszíne Salgótarján Fő tere lesz, ennek keretében adják át a nézők által hét kategóriában megszavazott XII. Vastaps-díjakat is. A délutántól az estébe nyúló programon várnak minden jelenlegi és leendő bérletest, színház iránt érdeklődőt.

Hirdetés

Színészei fellépéseivel, illetve egy fergetegesnek ígérkező Bagossy Brothers Company-koncerttel indítja a 2019/2020-as színházi évadát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

 

Évadbeli első premierje, a szeptember 20-án bemutatandó Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare-vígjáték bemutatója előtt egy hónappal nyitja meg hivatalosan a 2019/2020-as színházi évadát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

Az augusztus 21-i nyitó társulati ülést követően a teátrum színészei és munkatársai birtokukba veszik a nógrádi megyeszékhely Fő terét, ahol 16.30 órától a színészek produkcióival indul az egész estés program, átadják a XII. Vastaps-díjakat, amelyeket év közben a salgótarjáni közönség szavazott meg, a napot pedig a Bagossy Brothers Company élő koncertje zárja.

A programok alatt azokat, akik az évadra bérletet váltanának, nagy kedvezmények várják, de a színház vezetése nem feledkezett meg azokról sem, akik már megváltották az évadra szóló belépőiket: hűségüket, gyorsaságukat egyedi ajándékokkal jutalmazza majd a helyszínen a Zenthe. Előzetesen annyit: érdemes lesz bérlettel, vagy annak hiányában pénztárcával érkezni a rendezvényre…

A bulinapot jelmezpróbálási lehetőség, szelfifal, szerencsekerék színesíti, illetve lesz Visszagomboló, ahol apró ajándékokért cserébe várják vissza azokat a gombokat, amelyekkel nem szavaztak a Vastaps-díjra, hanem véletlenül a táskákban, zsebekben maradtak.

 

A színház a 2019/2020-as évadot névadója, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulójának szenteli, a korábbi négy helyett hét nagyszínpadi premiert és két felolvasószínházi bemutatót terveznek, azaz minden hónapban újdonsággal várják a színházkedvelőket. A Székfoglaló Premier Bérlet mellett az ugyancsak hat előadásos Zenthe Ferenc-bérletben és a kombinált Tolnay Klári-bérletben lesznek láthatók a salgótarjáni színház új darabjai, a Vertich József-bérletben továbbra is öt vígjátékot mutatnak be más színházak produkcióit vendégül látva, míg a Visszataps Bérletben olyan, korábbi zenthés darabok térnek vissza közkívánatra, de mindössze eygetlen estére Salgótarjánba, amelyeket hazai környezetben és országszerte is nagy sikerrel játszik a társulat.

KultúraZenthe Ferenc SzínházVastaps-díj