2024.04.20, Szombat
Három Zenthe-előadás a Budapesti Nyári Fesztiválon

Három Zenthe-előadás a Budapesti Nyári Fesztiválon

Zenthe Ferenc Színház

2019.05.15. 12:16

A városmajori színpadon 82 programmal, színházi előadásokkal, koncertekkel, matiné-előadásokkal várják a nézőket. Június 22-én itt láthatja a közönség a Zenthe Ferenc Színház Furfangos Péter, avagy az egér farkincája című zenés mesejátékát, augusztusban pedig a Lovagias ügy és Az ördög című vígjátékait mutatja be a színház.

Hirdetés

Mintegy százhúsz programmal, színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember 7. között a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a fesztivál hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatóján kiemelte: 14 különleges bemutató, összesen 120 bemutató lesz a két színpadon. Hozzátette, gazdag repertoárral készülnek, minden korosztály számára kínálnak programokat, és a műfajok széles skáláját fedik le. A programokra összesen mintegy 120 ezer nézőt várnak, többet, mint az előző évben.

A Simon Lajos színházigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a Zenthe Ferenc Színház 2017 óta rendszeres vendége a Budapesti Nyári Fesztiválnak. Eddig a Vén diófa titka, a Brémai muzsikusok és a Ludas Matyi meséit élvezhették a gyerekek, a felnőtt színházi közönség pedig a Hazatérést, valamint az Augusztus Oklahomában előadásokat láthatta – valamennyit telt házas sikerrel. Az igazgató megtisztelőnek tartja, hogy az egyik legfiatalabb vidéki kőszínházként rendszeres fellépői az ország és a nyári szezon legvonzóbb, legeredményesebb kulturális tartalmú fesztiváljának, és egyben köszönetet mondott Bán Teodóra fesztiváligazgatónak az idei meghívásért.

KultúraZenthe Ferenc Színház