2024.04.25, Csütörtök

Príma-díjas lett a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Zenthe Ferenc Színház

2018.10.29. 17:18

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete a Príma-gálát, október 27-én Romhány művelődési háza volt az ünnepség helyszíne.

Hirdetés

A gála során az egyes területek év vállalkozóinak elismerései mellett a Príma-díjakat is átadták, köztük a népművészet, közművelődés kategóriában a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház érdemelte ki a megtisztelő címet.

Mint Simon Lajos, a színház igazgatója a díj átvételekor elmondta: a hat éve következetesen épülő, fejlődő színház fejlődésében jelentős év az idei, hiszen önálló gazdálkodó szervezetté vált, a helyi vállalkozók támogatásával kibővült, megújult irodahelyiségekkel gazdagodott, s minden évben egyre több színházi programot kínál Nógrád megyén belül és a megy-, sőt, az országhatárokon is.

A brassói Magyar Színházfesztiválról előző nap hazatérő társulat vezetője elmondta: büszkék arra is, hogy immár a jelmez- és díszletgyártás is a megyén belüli vállalkozókkal partnerségben zajlik, valamint a közfoglalkoztatásból beiskoláztak tucatnyi, zömmel 25 év alatti díszítőt, hang- és fénytechnikust is, azaz a munkaerőpiacon is egyre jelentősebb szerepet vállalnak.

A Zenthe Ferenc Színház következő premierje 2019. január 22-én lesz, akkor Hunyady Sándor: Lovagias ügy című vígjátékát mutatják be Koltai Róberttel és Vándor Évával a főszerepekben.

KultúraSalgótarjáni Járási HivatalZenthe Ferenc SzínházPríma-díj