2024.04.24, Szerda

Átadták a Zenthe Ferenc Színház díjait

Zenthe Ferenc Színház

2018.10.04. 11:03

Mint minden évad elején, most is első premiere, Molnár Ferenc: Az ördög című vígjátéka előtt adta át a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az  elismeréseit: a T. Pataki László-emlékgyűrűt, a Zenthe Ferenc Emlékplaketteket és a nézők által az előző évad bérletes sorozatiban a legjobbnak választott előadások, művészek Vastaps-díjait.

Hirdetés

A premier estjén elsőként a T. Pataki László-emlékgyűrűt nyújtotta át az író-rendező özvegye sok-sok évnyi színházépítő munkájáért és rendezéseiért Susán Ferencnek. A Zenthe Ferenc Emlékplakett színészi díját a társulat titkos szavazata alapján Erdélyi Gábor érdemelte ki - elsősorban A falu rossza című tavalyi premierben Gonosz Pista megformálásáért.
Ugyanezt az elismerést vehette át a salgótarjáni teátrumot évek óta kiemelten támogató Anifer-St. Kft.

 

Az immár tizenegyedik alkalommal a közönség szavazatai által odaítélt Vastaps-díjak közül a legjobb gyermek előadás a Múzs-Art Színházi Egyesület Melyiket a kilenc közül? című produkciója lett, a djat Tövispataki Beáta rendező és Endrődi Ágnes zenei vezető vették át.

A legjobb meseszínház a Gergely Theáter A császár új ruhája című zenés mesejátéka lett, Házi Anita, az egyik szereplő köszönte meg az elismerést szimbolizáló üvegkockát.

A legjobb vendégelőadásnak a Veszprémi Petőfi Színház A király beszéde című színművét ítélte a közönség. A legjobb zenés előadás a Budapesti Operettszínház A chicagói hercegnő című operája lett, az újabb elismerést Lőrinczy Attila dramaturg vehette át Simon Lajos igazgatótól.

 

A legjobb saját előadás és a legjobb ifjúsági előadás ugyanaz a vígjáték lett: a Tóth Ede és Örkény István nevével fémjelzett A falu rossza – a felnőtt és középiskolás közönségek szavazatait Susán Ferenc, a darab rendezője köszönte meg.
A legjobb női színészi alakítást Szűcs Nelli nyújtotta a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásában, míg a legjobb férfi színésznek Kaszás Gergőt látta az ezerfejű cézár, a Zenthe Ferenc Színház Az eltört korsó című előadásából.

 

Évadbeli első premier jét, Molnár Ferenc: Az ördög-ét nagy sikerrel mutatta be hétfő este a Zenthe Ferenc Színház, amely legközelebb január 22-én Hunyady Sándor: Lovagias ügy című vígjátékát állítja színpadra.

Galéria

KultúraZenthe Ferenc SzínházVastaps-díjT. Pataki László-emlékgyűrűZenthe Ferenc Emlékplakett