2024.04.19, Péntek
Tűzoltókkal szállt haza a páva

Tűzoltókkal szállt haza a páva

nograd.katasztrofavedelem.hu

2016.12.12. 10:10

A Duna Tv "Fölszállott a páva" című tehetségkutató műsorának középdöntőjéből hazaérkező Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttest legnagyobb meglepetésükre tűzoltók fogadták péntek éjszaka a város határában.

Hirdetés

A szécsényi Iglice Néptánccsoport - Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttes néven néptánccsoport, valamint szólista és páros néptánc kategóriában nevezett a televízió még tavasszal meghirdetett tehetségkutatójára, majd miután a területi selejtezőn a tánccsoport és a páros tánc kategóriában is továbbjutottak, következett a budapesti megmérettetés.

Ott a zsűri az élő műsorba már csak kategóriánként tizenkét csoportot juttatott tovább - köztük a szécsényi gyermekeket, akik november 25-én, a negyedik elődöntőn elért majdnem maximális pontszámmal juthattak a december 9-i középdöntőbe.

Az Észak-Magyarországi régiót képviselő Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttesnek ugyan a végső döntőbe már nem sikerült továbbjutni, de az, hogy a középdöntőig eljutottak, óriási eredménynek számít. A gyermekek lelkesedése, szorgalma és példás szereplésének jutalmaként szüleik meglepetéssel készültek részükre, így felkeresték a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy vállaljon szerepet a fogadásukban. A gyermekcsoport tagjai közül többen rajonganak a tűzoltókért, az egyik kislány édesapja pedig maga is hivatásos tűzoltó Szécsényben. Az élő adást követően hazafelé tartó fáradt, ám lelkes kis csapatot Szécsény határában a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a szécsényi katasztrófavédelmi őrs gépjárműfecskendője várta, majd megkülönböztető fényjelzést használva kísérték a város határából a szintén részükre rendezett tűzijáték helyszínére a gyerekeket.

A néptáncegyüttes tagjai mérhetetlenül örültek a meglepetésnek, amire mint mondták, álmukban sem számítottak, s ami méltó megkoronázása volt eredményes szereplésüknek.

KultúraFölszállott a pávaSzécsényszécsényi Iglice NéptánccsoportSzécsényi Gyermek Néptáncegyüttes