2024.04.24, Szerda

Korszerű könyvtár, minőségi szolgáltatások

2016.04.19. 09:27

A salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban évek óta rendszeresen tartanak szakmai napokat, programokat.

Hirdetés

A salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban évek óta rendszeresen tartanak szakmai napokat, programokat, melyek mindegyike rávilágít arra: milyen sokrétű és felelősségteljes a könyvtáros szakma, milyen fontos szerepet játszanak ezen intézmények a kulturális életben.

Ezeket a gondolatokat hangsúlyozta köszöntőjében Dániel Zoltán, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere. Mint kiemelte: a könyvtár olyan intézmény, amelynek a jelentősége az idők elteltével nem változik, szerepe azonban igen. Ma nem a könyvek kölcsönzése jelenti a fő tevékenységet, hiszen az intézmény egyebek mellett közgyűjtemény, amely kiadói tevékenységet is folytat, és a megye és a város művészeti és tudományos eredményeit publikálja. Dániel Zoltán hozzátette: a könyvtár kiállítóhelyén helyet ad kiváló művészeknek, valamint kulturális, szórakoztató centrumként, közösségi térként is működik.

A szakmai programok keretében a résztvevők előadást hallhattak a könyvtárügy aktuális kérdéseiről, az intézmények minőségbiztosítási rendszereiről és az interneten található digitalizált helytörténeti forrásokról. A „Korszerű könyvtár, minőségi szolgáltatások” elnevezésű rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

forrás: salgotarjan.hu / bbmk.hu

Galéria

Helyi hírekkönyvtárkönyvszakmai napkönyvtárosújság