2024.06.22, Szombat
A ferencesek támogatják az elváltakat

A ferencesek támogatják az elváltakat

2019.02.12. 10:47

Az atyák nem kirekesztők, sőt amiben tudják, segítik az egyedülálló szülőket. A példával élen járnak a ferencesek, hiszen a rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az Elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát, amin tavaly már mintegy hatvanan vettek részt.

Március 15-17-én a szentkúti Zarándokházban gyűlnek össze azok az elvált, gyermeküket egyedül nevelő szülők, akik szeretnének gyógyulni, megerősödni, új lendületet kapni a mindennapokhoz.

Idén a hétvége mottója: "Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom" (Zsolt.25,1) Az elmélkedéseket  Laurinyecz Mihály tartja majd.

Madocsai Bea, az Emmánuel Közösség tagja évtizedek óta szervez AVE-kurzusokat, ahol a közösségben igazi csodák történnek. A szentkúti lelkigyakorlatra bárki jöhet, függetlenül attól, hogy volt-e ilyen kurzuson, vagy hogy mikor történt az életében a válás, szakítás fájdalmas eseménye.

„Ez a hétvége nem szokványos lelkigyakorlat; a résztvevők aktívan bevonódnak. A kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik, hogy egymás számára megteremtsék azt az elfogadó, szeretetteli közeget, amelyikben könnyű megnyílni egymás előtt és közösen Isten ajándékai előtt. Márpedig Isten nagy ajándékot tartogat mindenkinek!” – mondta Madocsai Bea.

A Nógrád megyei kegyhely színvonalas szálláshelye mellett a meseszép környezet is segíti a „gyógyulást”, sőt a programba a ferences atyák is bekapcsolódnak.

„Azoknak a katolikusoknak a helyzete, akiknek a szentségi házassága végződött válással, és újra házasodtak, az egyházban rendezetlennek számít. Emiatt ők gyakran kitaszítottnak érzik magukat, pedig ez nem így van. Egyrészről a szentségi házasság felbonthatatlansága, másrészről pedig a krisztushívő lelki üdvössége jelöli ki azt a teret, amelyben jelentős mozgási lehetőség van az élő istenkapcsolat fenntartására.  Ezeknek a lehetőségeknek a felfedezésében segít ez a lelkigyakorlat is.”- tette hozzá Orosz Lóránt kegyhelyigazgató

KitekintőSzentkútMátraverebélylelkigyakorlat