2024.03.29, Péntek

Szent Márton Napi Vigasság ismét elhozza Hollókőre a falu védőszentjének ünnepét

holloko.hu

2018.10.19. 14:58

Szent Márton legendás csodatételének felelevenítése, középkori és libás játékok, vitézi bemutatók, párviadalok várják az érdeklődőket november 10-én.

Hirdetés

A rendezvény 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő programok Szent Márton legendájából mutatnak be életképeket. Az ide látogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Hollókő piacán libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért. 


Helyi borok kóstolójára a sokak kedvencében, a Borpatikában (Guzsalyas Ház pincéjében) és a Petőfi úti vásári forgatagban is lesz lehetőség. Természetesen az elmúlt időszak kedvencei, mint a Kalácsos, a Gazduram Sajtboltja, a Palóc Játszóház, az Oskola, a Falumúzeum, a guzsalyasház, a Hollókői Vár, vagy a például a Holló Jankó Mesejátszótér is várja az idelátogatókat.

KitekintőHollókőSzent Márton Napi Vígasság