2023.02.03, Péntek

Barlangtúrák és családi foglalkozások lesznek szombaton a Baradla-barlangban

mti

2018.10.09. 17:55

Barlangtúrák, barlangi koncert, a természetvédelemről szóló interaktív mini előadások is várják a családokat a Baradla-barlangban október 13-án. 

Hirdetés

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) szervez családi napot az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványosságánál az Aggtelek és Jósvafő alatt húzódó Baradla-barlangnál.


A rendezvény délelőtt az aggteleki szakaszon egy vezetett rövidtúrával indul, majd vezetett séta lesz a Kincskereső játékösvényen.
A rendezvénysátorban bábkészítést szerveznek a Fabula Bábszínház tagjaival, majd a Vitéz László című előadást láthatja a közönség a társulat előadásában. 
Az előadói sátorban a denevérekről, később az univerzum érdekességeiről tartanak előadást szakértők, a nap végén pedig a barlang belsejében lévő koncertteremben ad műsort a Muzsikás együttes.

Egész nap látogatható lesz a Zöld sziget nevű terület, ahol interaktív természetismereti játékokkal várják a gyerekeket, de lesz mászható műbarlang, napmegfigyelés speciális naptávcsővel és lovaskocsizás is.

KitekintőAggteleki Nemzeti ParkBaradla-barlang