2024.04.20, Szombat

Szüreteljünk együtt a gyöngyösi kézilabdacsapattal!

nogradhont.hu

2018.09.12. 16:47

A HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata is fellép a pénteken kezdődő Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál első napján a gyöngyösi Fő téren felállított színpadon. A csapat három játékosát, Németh Tamás csapatkapitányt, Urbán Egon és Gábori Máté jobbszélsőt kérdeztük a szőlőhöz és a borhoz fűződő viszonyukról.

Hirdetés

– A szőlő a legkedvesebb gyümölcsöm, hiszen finom íze mellett sok szép gyerekkori emlékem kapcsolódik hozzá. Nagyszüleimnek komoly szőlőbirtoka volt Mádon. Kisgyerekként sokat jártunk a család többi tagjával hozzájuk szüretelni. A termés nagy részét eladtuk egy felvásárlónak, de természetesen szüret közben sok szőlőszem került a hasamba – mondta Németh Tamás.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának kapitánya a gárda többi tagjával részt vesz a pénteken kezdődő Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon.

– Tokaj-Hegyalján nagyon sok szüreti bált rendeznek a mai napig. Én is többön vettem részt Mádon. A hangulat mindig remek volt, a szőlő és a bor mellett kisgyerekként a táncosok, a koncertek és különösen az édességet áruló vásározók varázsoltak el – emlékezett vissza Németh Tamás.

A csapat balszélsője a száraz fehérbort részesíti előnyben. – Régóta játszom Gyöngyösön, szerencsére az ország legnevesebb pincészetei közül sok található a Mátra környékén. Nekem is vannak már kedvenc termelőim. Nálunk sportolóknál sem tiltott egy-egy pohár bor elfogyasztása, ha nem meccsnapon issza az ember és figyel a mértékre – magyarázta Németh Tamás.

– Csak két gyümölcsöt fogyasztok rendszeresen: az almát és a szőlőt – mondta Urbán Egon jobbszélső. A vajdasági Adáról származó sportoló elmondta, hogy szülővárosa környékén is nagy hagyománya van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésének. – A vajdasági Csókán hatalmas ültetvények vannak, gyerekkoromban mindig onnan került bor a családi asztalra. Szüleim és én is kedveljük e nedűt, nekem a kicsit édeskésebb fehérborok és a vörösborok a kedvenceim. Ha jó a bor minősége, akkor csakis tisztán szabad inni, de nagy kánikulában szeretem megbolondítani egy kis szódával – magyarázta Urbán Egon.

Amikor csak teheti, a Mátra környékéről visz haza szüleinek egy pár üveg bort ajándékba. – Itt jobb borokat készítenek, mint a Vajdaságban – jelentette ki határozottan a HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsője.

– A szőlő a kedvenceim között van. Mivel belőle készül a bor, kimondottan szerethető gyümölcsnek tartom – mondta vidáman Gábori Máté. A Gyöngyös jobbszélsője elmondta, a családi vacsorákat rendre egy-egy pohár bor mellett költik el. – Ha csak tehetem, a Mátra vidékéről viszek haza bort, hiszen itt számtalan neves pincészet található. Korábban az édesebb ízvilág állt közel hozzám, ma már inkább a száraz-félszáraz borokat kedvelem. Eddig még nem jártam szüreti mulatságban, kíváncsian várom a Mátrai Szüreti Napokat. Mivel vasárnap játszunk Gyöngyösön a Cegléd ellen, ezért a bort pénteken és szombaton csak távolabbról szemléljük, de ha nyerünk, azt természetesen borral ünnepeljük majd meg – mondta Gábori Máté.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös csapata pénteken 19 órától lép a gyöngyösi Fő tér nagyszínpadára, majd a Mátrai Borok Házához egy kötetlen beszélgetésre várnak minden szurkolót. A beszélgetés végén a játékosokkal közös fotót lehet készíteni, és szívesen aláírják autogram kártyáikat is. A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon a kézilabdázók mellett többek között fellép Geszti Péter, a Honeybeast, a New Level Empire és Rácz Gergő.

Galéria

KirakatkézilabdaHe-Do Kft.