2024.03.28, Csütörtök

Lakásfelújítást, fűtéskorszerűsítést tervez? Mutatjuk, mik a lehetőségek

nogradhont.hu

2018.09.20. 10:17

Beköszöntött az ősz, és ez mindannyiunkat emlékeztet, hogy bizony itt a fűtési szezon. Ha Ön is aggódva néz az elkövetkező pár hónap elébe, akkor cikkünkből megtudhatja, hogy mivel tudja még az utolsó napokban is kellemesebbé tenni otthona klímáját. Bemutatjuk azt is, hogy a jövőben milyen korszerűsítésekkel tud még javítani ingatlana fűtési rendszerén.

Hirdetés

A közeledő tél sokakat aggódással tölt el, hiszen már tavaly sem tudták megfelelően kifűteni otthonaikat. A korszerűtlen berendezések, és a réseken elszökő hő miatt a fűtési költségek viszont igen magasak. Ráadásul az elavult fűtőberendezések kockázatot is jelenthetnek az ott élők számára. Ezek miatt érdemes akár kisebb lépésekben foglalkozni az épületek energetikai korszerűsítésével.

Milyen lehetőségek kínálkoznak a fejlesztésre? A következő négy területtel érdemes foglalkozni, amik épület típustól és adott épülettől függően is eltérő arányúak lehetnek.

  • az épület külső szigetelése
  • nyílászárócsere
  • fűtési rendszer korszerűsítése
  • megújuló energiák alkalmazása

Érdemes szakemberrel is konzultálni, mert a felújítással akár 60 százalékot is megtakaríthatunk a havi költségeken.

Ha gyors megoldást keresünk, akkor egyértelműen a nyílászárócserét érdemes választani. Ehhez a legtöbb esetben nincs szükség engedélyekre, és a munkálatok is csak egy, legfeljebb két napot vesznek igénybe. A gyorsaság ellenére jelentős megtakarítást lehet vele elérni, így érdemes belefogni.

Az elavult fűtőberendezések sok lakásban okoznak még problémát, megbízhatatlan a működésük, veszélyesek, és drága az üzemeltetésük. A korszerűtlen berendezést érdemes egy modern készülékre cserélni, ez azonban hosszabb folyamat, mint egy nyílászárócsere. Ha például szeretnénk, hogy az új kazán nagyobb teljesítményű legyen, mint a régi, akkor a kazáncsere egy engedélyhez van kötve. Ehhez először egy gázterv készítése szükséges, amit a gázszolgáltatónak jóvá kell hagyni, majd a rendszert jóvá kell hagyni az üzembehelyezés előtt.

Az épület szigetelése úgyszintén egy hosszabb időt igénylő feladat, elsősorban a munkaerőhiány miatt. A megújuló energiákról konzultáljunk hozzáértő szakemberekkel, és kérjük ki a tanácsukat, hogy milyen módon érhetjük el a legjobb eredményt.

Az épületek felújítása nem egyszerű, sokszor idő- és tőkeigényes feladat, azonban a saját biztonságunk és kellemes közérzetünk miatt igazán megéri foglalkozni vele.

Kirakatfűtésfűtéskorszerűsítéslakásfelújítás

Ajánljuk még