2023.10.01, Vasárnap

Kis teniszezők edzését tette emlékezetessé Fucsovics Mártonnal a HE-DO Kft.

nogradhont.hu

2018.09.12. 14:18

Nagy meglepetést szerzett kilenc lelkes és tehetséges fiatal kis teniszezőnek teniszcentrumban a HE-DO Kft. július 26-án. A 8-12 év közötti gyerekek edzésére a vállalat meghívására Fucsovics Márton profi teniszező érkezett, aki egy egész délelőttöt töltött el a nyári táborban teniszezést gyakorló gyerekekkel.

Hirdetés

– Profi teniszező szeretnék lenni – mondta a 12 éves Schemperger Ivett Rebeka, aki nyáron a Budaörsi Teniszcentrumban edzett társaival. A kislány 9 éve fogott először ütőt a kezébe, azóta egyre magasabb szinten játszik.

Elmondta, hogy az első magyar teniszező, aki a példaképe volt, az Fucsovics Márton, akinek folyamatosan figyeli a karrierjét, és élőben először egy siófoki Davis-kupán látta játszani.

Nagy volt Ivett és nyolc kis társa meglepetése, amikor július 26-án a HE-DO Kft. jóvoltából ellátogatott a teniszcentrumba Fucsovics Márton, akinek pályafutását már hosszú ideje támogatja a vállalat.

Marcit  ̶  nem meglepő módon  ̶  egy kicsit megilletődötten fogadták a gyerekek, ám a hangulat hamar feloldódott. A kis sportolók először egy tesztet töltöttek ki a tenisszel és Marci pályafutásával kapcsolatban, amire a helyes válaszokat Magyarország legjobb férfi teniszezője mondta el nekik. Az első három helyezett HE-DO legót kapott ajándékba. A legnagyobb élmény a Marcival való adogatás volt, minden gyereknek több ütésváltásra volt lehetősége a sikeres sportolóval.

Ivett volt a legügyesebb, két ütését sem érte el Fucsovics Márton.

– Tudom, hogy nem adott bele mindent, de nagyon nagy álmom volt, hogy üthessek vele, és nem gondoltam volna, hogy ez valaha megvalósul – mondta boldogan a jól sikerült adogatások után Ivett.

A szervák után természetesen nem maradhatott el a Marcival való közös fotózkodás és az autogramosztás sem.

– Nagyon örülök, hogy vannak olyan vállalatok, mint a HE-DO Kft., amelyeknek szívügye a fiatal tehetségek támogatása, hiszen minél hamarabb kap támogatást egy sportoló, annál hamarabb el tudja érni a céljait – mondta Fucsovics Márton.

A teniszező azt is elárulta, hogy két-három éven belül szeretne eljutni karrierje csúcsára, ami a világ legjobb 10 férfi teniszezőjének listájára való bekerülés lenne.

– Legyetek kitartóak, mindig hallgassatok az edzőtökre, és soha ne adjátok fel – adott búcsúzóul tanácsot Fucsovics Márton a lelkes teniszező palántáknak.

Galéria

KirakatHe-Do Kft.