2024.07.15, Hétfő

Kihívás Napja Salgótarjánban is

2016.05.25. 12:52

Salgótarján is csatlakozott az immár 34 éve megrendezendő Kihívás Napja programsorozathoz.

Salgótarján is csatlakozott az immár 34 éve megrendezendő Kihívás Napja programsorozathoz, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásra, az egészséges életmódra. A Sportcentrumban, a klubteremben és a Főtéren zajlanak a rendezvények és a kísérőprogramok. A megyében még Szarvasgede és Szente nevezett. 

Megkezdődött az egész napos programsorozat a Kihívás Napján. A Fő téren több száz salgótarjáni óvodás indította a napot játékos sportolással, a Városi Sportcentrumban pedig a középiskolák tanulói számára rendezett kispályás labdarúgó torna vette kezdetét.

A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a testmozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért olimpikonjaink és sportolóink is személyes részvételükkel támogatják az országos eseményt. Salgótarjánban minden éveben nagy érdeklődés kíséri a rendezvényt, amelyhez ma este 19 óráig a Fő téren bárki csatlakozhat, aki vállalkozik a legalább 15 perces mozgással teljesíthető kihívásra.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. 

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

forrás: kihivasnapja.hu / salgotarjan.hu

Galéria

Aktuálissportegészségkihívás napja