2024.07.20, Szombat

Kalandozz Ausztria leghosszabb zuhatagútján

2016.05.14. 00:00

Nem, ez nem egy kifekvős unalmas tengerparti nyaralás lesz! Szédületes szurdokok, dübörgő vízesések, zeg-zugos kanyonok várnak a Medve-szurdokban!

Rögtön a kalandok részesei lehetünk, amint Graz után az S35-ön követjük a kristálytiszta Mura folyót, majd Mixnitz település mellett kis kitérővel elérjük Ausztria leglátványosabb zuhatagútját a Medve-szurdokot (Barenschützklamm), ami már a főúton is jól ki van táblázva.

Az ingyenes parkolóból fél óra gyaloglás után, magunk mögött hagyva az emelkedőt érjük el a lélegzetelállító zuhatagút bejáratát, ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek. Átlagos sétatempó mellett, órákon keresztül élvezhetjük, hajmeresztő létrákról, hidakról és stégekről a szédületes szurdokot, ami kisebb gyerekekkel érkezőknek és tériszonyosoknak is biztonságosan járható.

A völgy geológiai és természeti csoda, rabul ejtő dübörgő vízesésekkel, kanyonokkal, zegzugos, fahidakkal. A kalandos túra során időnként szédületes magasságból a madarak szemszögéből, gyönyörűen karbantartott stégekről, időnként a patakok perspektívájából csodálhatják meg a dermesztő, fejünk fölött ágaskodó vagy éppen alattunk elterülő hajmeresztő sziklaformációkat és a vízeséseket.

Eltévedéstől nem kell tartani, mert tavasztól őszig sokan vágnak neki a bámulatos útnak, amire 4-5 órát kell szánni. Papucsban semmiképpen ne induljanak neki, csak jó túracipőben, mert a szintemelkedés 700 méter. A lenyűgöző látvány miatt azonban az idő és a szintemelkedés pillanatok alatt elrepül.

164 meseszerű fahídon kell átmenni zuhogó vízesések felett, mire a szurdok tetejére érünk. Fent hangulatos nyári hüttéhez érkezünk, ahol megállhatunk pihenni, enni és inni.

Alternatív javaslat: az S35-ön Graz után Mixnitz előtt a varázslatos Frohnleiten település meglátogatása, amire legalább 2 órát kell szánni.

Vigyázz, kész, rajt! Kalandra, nagyszerű élményekre, tavaszi és nyári vakációra felkészülni a Relax Resortban!

Szöveg és fotó: 2PE

Galéria

Kirakatrelax resortausztriamedve szurdok

Ajánljuk még