2023.12.02, Szombat

A Jobbik nem asszisztál a Fidesz "túlhatalmi törekvéseihez"

2016.02.11. 15:11

Hirdetés

A Jobbik kész szakmai kompromisszumra, de továbbra sem fog asszisztálni ahhoz, hogy alaptörvényben rögzítsenek egy túlhatalmi törekvést - mondta a kormány terrorveszéllyel kapcsolatos, alkotmánymódosító elképzeléseiről a Jobbik szóvivője Salgótarjánban.

A közelgő időközi választás miatt tartja frakcióülését a városban a Jobbik. Csütörtökön és pénteken a salgótarjáni helyzet értékelésével foglalkoznak, intézményeket látogatnak meg, és minél több városlakóval szeretnének találkozni. Vona Gábor pártelnök, Dúró Dóra és Hulitka István, a Jobbik polgármesterjelöltje pénteken egy szakképző intézetet keres fel.
Mirkóczki Ádám azt mondta, az eddigi választásokon elértnél jobb eredményt vár, "hogy mire lesz elég, az majd a választás estéjén eldől".

Mirkóczki Ádám elmondta: a frakció áttekintette az alaptörvény hatodik módosításának jogi és szakmai hátterét, feltételeit. Továbbra is nyitott kérdésnek látják, hogy a Fidesz a terrorizmus megelőzésében, visszaszorításában érdekelt-e vagy abban, hogy a hatalmát olyan szinten betonozza és mélyítse, ami minden demokratikus szabályt felülír.
A Jobbik kész tárgyalóasztalhoz ülni, és támogat minden javaslatot, amely az emberek biztonságát szavatolja, de "nem szeretnénk, ha a Fidesz az emberek félelmére, naivitására játszva, azt kihasználva, olyan jogi struktúrát hozna létre, amely gyakorlatilag a terrorizmusnál is veszélyesebb lenne az emberek mindennapjaira, szabadságjogára".
Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes a Jobbik által az egészségügy, az oktatás és a korrupció témájában elindított nemzeti konzultációról beszélt a sajtótájékoztatón.
Ezek azok a területek, amelyekben azonnali cselekvésre van szükség, kiemelve az egészségügyben és az oktatásban a személyi feltételek hiányát és a forráshiányt.
Az oktatásban szakmai változtatásokra is szükség van, mert világossá vált, hogy a Klik működésképtelen, az állami fenntartásba vétel megbukott, a tanulók és a pedagógusok túlterheltségét csökkenteni kell. 
A szakmai szervezetekkel kezdik meg a konzultációt, és a konkrét kérdések megfogalmazása után fordulnak az emberekhez. A konzultáció eredményének összegzése után 2017 már a programírás éve lehet, hogy a 2018-as választásoknak a Fidesz váltópártjaként tudjanak nekifutni - fogalmazott Dúró Dóra.

A szocialista polgármester, Dóra Ottó halála miatt Salgótarjánban február 28-án időközi polgármester-választást tartanak.

forrás: mti

fotó: szegedma.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánpolgármesterJobbik