2024.04.13, Szombat

Hollókői Ördögfiak Fesztivál júliusban

2016.06.28. 10:11

Új könnyűzenei rendezvénnyel várja a látogatókat az UNESCO Világörökség- listáján is megtalálható gyönyörű nógrádi falu.

Hirdetés

Új könnyűzenei rendezvénnyel várja a látogatókat az UNESCO Világörökség- listáján is megtalálható gyönyörű nógrádi falu. A szervezők célja, hogy egy olyan kétnapos fesztiválprogramot nyújtsanak az idelátogatóknak ami megjelenésében és tartalmában is méltóképpen illeszkedik bele Észak-Magyarország egyik legszebb településének eseménysorozatába.

A helyi legendáriumból kölcsönzött névvel felvértezett kétnapos koncertsorozat olyan minőségi kortárs előadókat vonultat fel, mint a Halott Pénz, Odett, az UP! és ByeAlex és a Slepp. A különleges atmoszférájú helyszínen speciális akusztikus műsorral lesz látható Molnár Ferenc Caramel, valamint az idén 20 éves Hungarian Astronaut című albumával turnézó Anima Sound System is. A koncertek mellett a látogatók megkóstolhatják a jellegzetes palóc gasztronómia jellegzetes ételeit: a palóc levest, a tócsnit vagy akár a kemencében sült kenyérlángost. A fesztiváljeggyel látogatható lesz a Hollókői Vár, az Ófalu, és a Guzsalyas ház is.Hollókő, az élő falu elsőként került fel hazánkat képviselve az UNESCO Világörökség Listájára. A falu lakói a mai napig összhangban a természettel, hagyományaikat őrizve élik meg mindennapjaikat és ünnepeiket, melyek közé az idei évtől a Hollókői Ördögfiak Fesztivál is felkerül. A vár és a várból nyíló mesés panoráma, az 55 védett épület, az 1889-ben épült kis fatornyos templom elvarázsolja az ide érkezőket. Aki már volt itt, az biztosan visszajön, aki pedig még kihagyta e csodás élményt, az most bepótolhatja.

A koncertek mellett a látogatók megkóstolhatják a jellegzetes palóc gasztronómia jellegzetes ételeit: a palóc levest, a tócsnit vagy akár a kemencében sült kenyérlángost. A fesztiváljeggyel látogatható lesz a Hollókői Vár, az Ófalu, és a Guzsalyas ház is. 

MIÉRT ÉRDEMES KILÁTOGATNI A FESZTIVÁLRA?

Legyél fiatal, vagy idős a zenei fellépők közül biztosan találsz magad stílusához közel álló előadót a 2 nap fellépői között. A zenei programokon túl megismerkedhetsz a Hollókői Várral és történetével, a Palóc kultúrával (ételekkel, népviselettel, tájszólással stb.), amivel a falu életének szerves része lehetsz. A programokat felsorolni is nehéz: van itt Táncház, ahol akár népviseletet is ölthetsz, Palóc Játszóház, népi játékokkal, a Guzsalyas házban pedig a kézi szövés fejlődésével ismerkedhetünk meg. Palóc Műhely, Oskola, Masinás vendéglő és Kávémérés, Fészer ezeket majd a helyszínen megismerheted.

forrás: holloko.utisugo.hu

Galéria

Helyi hírekHollókő