2024.07.15, Hétfő
Igazi nagy halak akadtak a rendőrök horgára
Fotó: police.hu

Igazi nagy halak akadtak a rendőrök horgára

Forrás: police.hu

2024.06.24. 13:10

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett XXI. Országos Rendőr és XV. Rendészeti Meghívásos Horgászversenyt Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg.

 

 

Szirénával nyitották meg a versenyt

Gyönyörű környezetben, csodálatos panorámával körbevéve, fantasztikus hangulatban vette kezdetét a Mátra hegység lábánál elterülő Maconkai-víztározónál immár hagyományosan megrendezésre kerülő horgászverseny. A horgászhelyek sorsolását követően, 9 órakor a rendőrségi szolgálati gépjárművek szirénahangjával vette kezdetét a hatórás megmérettetés, amelyen 39, három fős csapat vett részt. A versenyzők a kifogott halakat a mérlegelésig a haltartóban tartották, majd a verseny végén azokat az élőhelyükre visszaengedték.

Egyéniben 70 kg feletti eredmény is született

A csapatversenyben első helyezést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata, második helyezést a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, míg harmadik helyezést a Szécsényi Rendőrkapitányság KP-Wave Feeder Team csapata érte el.

A csapattagok teljesítményének egyéni versenyében legjobbnak Megyeri Norbert rendőr százados, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának tagja összesen 70.975 gramm hal kifogásával bizonyult. Második helyen ebben a kategóriában Szakács Krisztián rendőr zászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a harmadik helyen Juhász Levente, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szakszervezete csapatának tagja végzett.

 

 

A megmérettetésen a legnagyobb – 16.300 gramm – halat Megyeri Norbert rendőr százados, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának tagja fogta.

Az idén a legjobb Nógrád vármegyei csapat külön díját Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Vármegyei Szövetségének Elnöke adta át a Szécsényi Rendőrkapitányság KP-Wave Feeder Team csapata részére.

A legeredményesebb női versenyző díját a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szakszervezetének egyik versenyzője, Nagy Tímea bv. törzsőrmester vehette át.

Helyi hírekNógrád Vármegyei Rendőr-főkapitánysághorgászverseny