2024.04.21, Vasárnap
Salgótarjánban is tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja
Illusztráció, unslpash.com

Salgótarjánban is tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja

MTI

2024.03.07. 14:25

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján.

Hirdetés

Azt írták, hogy az év 9. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben tovább csökkent, az értékek már elérték a tavaly nyárra jellemző minimum-értéket.

A vizsgált városok közül emelkedő tendenciát egyik mintavételi helyen sem mértek, 9 mérési helyszínen stagnált a tendencia, míg csökkenés volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely és Veszprém esetében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, valamint  Budapest központi és déli részén az "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

Közölték azt is, hogy a 9. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben országos átlagban tovább csökkent. Az adott héten négy mintában volt jelen kimutatható mennyiségben a vírus örökítőanyaga.

Az aktuális eredmények alapján a következő hetekben az influenza esetszámok csökkenése várható - jegyezték meg.

Helyi hírekKoronavíruskoronavírus örökítőanyagNemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)