2024.04.27, Szombat
Hálóingben kószáló idős hölgy életét menthették meg a rendőrök
Fotó: police.hu

Hálóingben kószáló idős hölgy életét menthették meg a rendőrök

Forrás: police.hu

2024.03.23. 08:13

Rokonai hiába keresték az éjszaka során eltűnt 71 éves mátramindszenti nőt, végül a rendőrség segítségét kérték.

Hirdetés

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai találták meg azt az idős hölgyet, akinek eltünését rokonai a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába március 21-én hajnali 4 óra 54 perkor jelentették. 

A hideg idő miatt minden perc számított 

A nő Mátramindszentről az éjszakai órákban ismeretlen helyre távozott. A hozzátartozók és a rokonok azonnal megkezdték a keresését, de nem jártak eredménnyel. A bejelentés alapján kiderült, az eltűnt asszony több betegségben is szenved, amelyekre gyógyszereket szed, továbbá térben és időben nem orientált. A nő eltűnésekor hálóinget és papucsot viselt, ami a hideg időjárás miatt még sürgetőbbé tette a megtalálását.

A vadászok, önkéntes tűzoltók és polgárőrök is segítették a kutatást

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az eltűnt idős nő felkutatását, bevonva a keresésbe az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársait és a helyi polgárőr egyesület tagjait, továbbá a helyi vadásztársaság vadászait, amelynek során a nő lakóhelyének irányába vezető földutak és erdős területeket ellenőrizték. A gyors és hatékony szervezésnek köszönhetően a keresés eredményre vezetett, ugyanis a bátonyterenyei járőrök 7 óra 13 perckor Szuha külterületén épségben megtalálták a 71 éves asszonyt, akit a mentőszolgálat munkatársainak ellátás céljából átadtak.

Helyi hírekMátramindszentBátonyterenyei Rendőrkapitányságpolgárőrvadász