2024.05.26, Vasárnap
Zöld áramot kínál magyar vállalatoknak a KER Toki Power
Illusztráció, unsplash.com

Zöld áramot kínál magyar vállalatoknak a KER Toki Power

MTI

2023.12.14. 13:55

A Magyarországon eddig villamosenergia-nagykereskedelemmel foglalkozó bolgár KER Toki Power AD már származási garanciával rendelkező zöld áramot is kínál vállalatoknak.

A KER Toki Power idén januártól folytat villamosenergia-nagykereskedelmet Magyarországon, jelenleg öt, itt bejegyezett energiakereskedő cégnek szállít nagykereskedelmi szerződés keretein belül. Végfelhasználóknak most kezd származási garanciával rendelkező zöld áramot kínálni.

A cégcsoport az áramkereskedelem mellett energiaipari befektetésekkel is jelen van Magyarországon. A Nógrád vármegyei Galgagután 50 megawattos, a Pest vármegyei Szentmártonkátán pedig 23 megawattos naperőművet működtetnek, és további építéséről is folynak egyeztetések.

A két naperőműre, illetve a kereskedelmi infrastruktúra kiépítésére mintegy 20 milliárd forintot fordítottak. A következő években ennek többszörösét tervezik beruházni a megújulóenergia-termeléssel és energiatárolással kapcsolatos projektekbe Magyarországon.

A magyar cégeknek kínált zöld áram a saját, hazai kapacitásokból, valamint a több mint 1100 független délkelet-európai megújulóenergia-termelőtől származik, akiktől a vállalat közvetlenül szerzi be a villamos energiát.

Helyi hírekGalgagutazöld energiaKER Toki Power