2024.05.27, Hétfő
Óvodásoknak gyűjtöttek a rendőrök karácsonyra
police.hu

Óvodásoknak gyűjtöttek a rendőrök karácsonyra

police.hu

2023.12.27. 11:26

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt felállított adventi koszorú jelképezte a közös karácsonyi ráhangolódást a munkatársak részére.

Az első gyertyán a láng 2023. december 3-án 15 órakor lobbant fel, majd a négyhetes ünnepi időszak ezt követő két vasárnapján ugyanebben az időpontban gyújtották meg az ünnep jelképeit. Az idei évben a szervezők az adventi időszak első három gyertyájának a meggyújtására azokat az előadókat kérték fel, akik az elmúlt években művészi produkcióikkal színesítették a gyertyagyújtáshoz kapcsolódó programokat.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány 2023. december 22-én, a negyedik gyertya ünnepélyes meggyújtása előtt adta át a „Tegyük felejthetetlenné az óvodások karácsonyát!” elnevezésű karácsonyi kampány során a vármegye rendőrei által összegyűjtött pénzadományból megvásárolt rajz- és fejlesztő eszközöket, valamint a vármegyei balesetmegelőzési bizottság által játékokból összeállított ajándékcsomagot a Sziráki Aprófalva óvoda vezetője, Lajcsák Andrea részére. Ezt követően a rendőr-főkapitányság vezetője felkérte az óvodavezetőt az adventi koszorú negyedik, a szeretet gyertyájának meggyújtására.

Az ünnepi műsorra látogatókat a szervezők minden alkalommal forró teával, valamint zenés és verses műsorral, továbbá a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából apró meglepetésekkel és láthatósági eszközökkel várták.

Helyi hírekrendőr