2024.05.26, Vasárnap
Kályhákat visznek a rászoruló családoknak a karitatív szervezetek Nógrád vármegyében
Illusztráció, unsplash.com

Kályhákat visznek a rászoruló családoknak a karitatív szervezetek Nógrád vármegyében

Felzárkózó Települések

2023.12.09. 10:00

Több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visz az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek a Felzárkózó települések program.

A Felzárkózó települések programban érintett falvak közül százötvennél is több kistelepülés lakói kapnak új, vegyes tüzelésű kályhát.

A készülékek kiszállítása hetek óta tart, az utolsó darabokat a napokban adják át a rászorultság alapján kiválasztott családoknak, vagy egyedül élő idős embereknek.

Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya vármegyékben található, ahol a felzárkózást segítő programokat megvalósító karitatív szervezetek hosszabb ideje Jelenlét Pontot működtetnek, és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat.

Az új kályhákat jellemzően azokba a háztartásokba viszik ki, ahol eddig is csupán egyetlen helyiség fűtésére volt lehetőség, sok helyen pedig már régóta elhasználódott, átégett készülék helyére érkezik az új, gazdaságosan és biztonságosan működtethető kályha. A készülékhez új kályhacsövet és szénmonoxid érzékelőt is kapnak a családok.

A berendezéseket az EFOP-1.4.5-20-2020-00001 Fókuszban a gyermek program támogatásával szerezte be a Felzárkózó települések program.

Helyi hírekFelzárkózó települések programkaritatív szervezet