2023.12.08, Péntek
A technikai sportoknak nem a védett erdőkben van a helyük
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A technikai sportoknak nem a védett erdőkben van a helyük

police.hu

2023.11.19. 09:39

Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet.

Hirdetés

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, az erdőgazdaságok szakembereivel együttműködve lépnek fel a természeti környezet védelme érdekében - írja a police.hu.

A közös fellépés egyik szegmense a környezetet károsító, engedély nélküli, esetenként védett természeti területen folytatott terepmotorozás, kvadozás és terepjárózás (off-road) visszaszorítása, ennek érdekében a helyi rendőri szervek hetente célirányos, fokozott ellenőrzést szerveznek. Az együttműködés eredményeként október 28-án délután a nemzeti park természetvédelmi őrétől érkezett jelzés a Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrsének egyenruhásaihoz, miszerint kvadosok és off-roadosok jelentek meg a rendőrőrs működési területén. A rendőrök az információ alapján Szarvasgedén állítottak meg hét négykerekű terepmotort, amelyek sárral szennyezett külsejéből arra lehetett következtetni, hogy nem közúton használták azokat. A rendvédelmi szerv kollégái lefolytatták a szükséges intézkedéseket velük szemben.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.

Helyi hírekRendőrök az óvodábankvad