2024.04.30, Kedd
A polgárőrség legrangosabb kitüntetése Nógrád vármegye rendőrfőkapitányának
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A polgárőrség legrangosabb kitüntetése Nógrád vármegye rendőrfőkapitányának

police.hu

2023.10.29. 14:33

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet adományozott az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Nógrád vármegye rendőrfőkapitányának.

Hirdetés

Az Országos Polgárőr Szövetség Budapesten, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében tartotta meg az október 23-ai ünnepségét. A színvonalas rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki beszédében kiemelte a polgárőrök tevékenységének jelentőségét, valamint a polgárőrség és a rendőrség együttműködésének kulcsfontosságát hazánk védelme érdekében. Kiemelte, hogy a legfontosabb érték a biztonság, ami a jövő záloga - írja a police.hu.

Az ünnepség során dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a polgárőr mozgalom támogatása elismeréseként a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet adományozta dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A polgárőrség elnöke a polgárőrmozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette továbbá Kovács Istvánt, a Szécsény és Térsége Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagját, illetve Rith Lajost, a Balassagyarmati Járási Polgárőr Egyesület tagját.

Helyi hírekpolgárőrrendőr