2023.10.02, Hétfő
Szombaton ismét megrendezik a Duplakanyar Futóversenyt
Aktív Dunakanyar

Szombaton ismét megrendezik a Duplakanyar Futóversenyt

mti

2023.08.28. 11:15

Szeptember 2-án harmadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban a Duplakanyar Futóversenyt. A futam áthalad többek között a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a DMRV Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is - közölték a rendezvény szervezői kedden az MTI-vel.

Hirdetés

A futók a verseny során a Duna alatt, mellett és fölött, valamint a Dunakanyar legszebb történelmi-szakrális helyszínein egyaránt elhaladnak. Így látható lesz a táv teljesítése közben többek között az esztergomi bazilika, a hazánkat Szlovákiával összekötő párkányi Duna-híd, a Börzsöny panorámája, valamint a visegrádi Fellegvár is - olvasható a közleményben.

Mint írják, a futóverseny a Dunakanyar bal és jobb partján lévő településeket fogja össze, fővédnöke és ötletgazdája, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő.

A tájékoztatás szerint a verseny célja minden évben bemutatni  a tájegység és az érintett felvidéki területek lenyűgöző panorámáját. A Duplakanyar a szervezők reményei szerint sokakat inspirálhat a táv megtételére. Közösségépítő célzattal az érintett települések is bekapcsolódnak a rendezvény lebonyolításába, megvalósítva így a Dunakanyar összefogását.

Az összegzés szerint az indulók három táv közül választhatnak, az egyéni nevezés mellett a hosszú távon lehetőség van csapatok részvételére is. A rövid táv 5 kilométer, valamint 12 kilométer, a hosszú táv pedig 62 kilométer, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján. Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymarosnál, valamint Visegrádnál.            

A Duplakanyar Futóverseny távjait teljesítő egyének, csapatok és családok egyaránt ajándékkal térhetnek haza. Idén először a 18 év alatti nevezők ingyenesen vehetnek részt a versenyen - olvasható a közleményben.

Bővebb információk a programról a www.aktivdunakanyar.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Helyi hírekDuplakanyar FutóversenyHelemba