2024.05.02, Csütörtök
Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet adtak át
police.hu

Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet adtak át

police.hu

2023.07.25. 13:34

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Kiss Róbert rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője, valamint a rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai rótták le kegyeletüket a négy éve elhunyt Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes sírhelyénél Romhányban, 2023. július 21-én. A rendőrök néma tiszteletadással emlékeztek meg kollégájukról, és a teljes állomány nevében elhelyezték a kegyelet virágait a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes sírhelyén.

Hirdetés

Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes 1990. április elsején a Rétsági Rendőrkapitányság járőreként kezdte meg hivatásos rendőri szolgálatát. Ezt követően a rendőr-főkapitányság állományában vizsgálóként, bűnügyi nyomozóként dolgozott, majd ezután megbízással, illetve kinevezéssel négy éven át látta el a Rétsági Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatait. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyetteseként 2013. szeptember 16-tól 2019. július 21-ig – hosszantartó súlyos betegség miatt bekövetkezett haláláig – látott el szolgálatot - írja a police.hu.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2020. évben a munkáját odaadással és lelkiismeretesen, kiemelkedő szakmai hozzáértéssel és nagy szorgalommal végző Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes tiszteletére emlékérmet alapított. Az elismerés  azon kollégák részére adományozható, akiknek a rendészeti szakterületen nyújtott magas színvonalú munkavégzése, kiemelkedő teljesítménye és példamutató magatartása hozzájárul Nógrád vármegye közbiztonságának folyamatos javításához.

Az elismerés átadására a megemlékezést követően Rétságon, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében megtartott ünnepi állománygyűlés keretében került sor. Az emlékérmet az idei évben Buda László rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály vezetője érdemelte ki, aki az elismerést dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitánytól vehette át. Mindezek mellett Buda László rendőr alezredest hosszú idő óta tanúsított magas színvonalú munkavégzésére tekintettel dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettesi elismerésben részesítette, amelyet a rendezvényen Kiss Róbert rendőr ezredes adott át a jutalmazott részére.

A rendőr-főkapitányság vezetője ezt követően a rendezvényen a 2023. július 14-én megtartott Ferencsik Raymond Levente kispályás labdarúgó emléktornán való részvételért és eredményes szereplésért oklevelet és emléklapot adott át a csapatok képviselőinek.

A rendezvényt – amelyen jelen volt a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes özvegye, Kovács Rita és testvére, Ferencsik Melinda - megtisztelte jelenlétével többek között dr. Szabó Sándor főispán, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vezetője, dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke, Pataki Csaba, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, Mezőfi Zoltán János, Rétság város polgármestere, Stayer László Péter, Szécsény város polgármestere, Bodrogi István Pásztó város alpolgármestere,  Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, továbbá több vármegyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.

Helyi hírekRétságrendőrség