2024.05.03, Péntek
Ismét Példakép Tábor
police.hu

Ismét Példakép Tábor

police.hu

2023.06.26. 16:10

A Nógrád vármegyei rendőrök mindent megtettek azért, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek tartalmas napot tölthessenek el a rendészeti világ nyújtotta lehetőségeket megismerve.

A Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány idén 12. alkalommal rendezte meg a hátrányos helyzetű gyermekek részére a Példakép tábort a Nógrád vármegyei Ráróspusztán 2023. június 19. és június 23. között - írja a police.hu.

A tábor célja – a kikapcsolódás mellett – a nehéz körülmények között élő és kevés pozitív mintát megtapasztaló gyermekek számára, hogy olyan személyekkel találkozzanak, akiknek személyisége és foglalkozása példaképül állítható maguk elé. Az üdülés mellett lényeges, hogy a tanulók olyan személyekkel találkozhassanak, akiket megismerve rájönnek, hogy érdemes kitartóan tanulni és a kitűzött céljaikért küzdeni. A fiatalok minden nap más és más szakma képviselőit ismerhetik meg, így június 20-án lehetőségük volt a rendőrség munkájába is betekintést nyerni.

A diákok érdeklődve várták az egyenruhások bemutatóit, amelyeket megelőzően Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg a napot és köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a táborozók, mintegy nyolcvan fő csapatokat kialakítva haladt végig a kialakított állomásokon. A gyerekek az internet veszélyeiről, a biztonságos közlekedésről hallgattak meg előadást és játékos feladatok segítségével bővítették tudásukat a témákkal kapcsolatban. A nap folyamán megtekinthették a baleseti helyszínelők gépkocsiját és a balesetek helyszínén használatos eszközöket, valamint nem maradhatott el a kutyás bemutató sem, amely mindig nagy sikert arat a gyermekek körében. A napot színesítette a Terrorelhárítási Központ munkatársainak jelenléte is, valamint az általuk létesített állomások, ahol a táborozók ügyességi akadálypályán próbálhatták ki magukat és gyermekek számára készített tesztek kitöltésével mérhették össze és fejleszthették tudásukat.

Helyi hírekPéldakép táborrendőr