2024.03.29, Péntek
Német rendőrségi attasé Nógrád vármegyében
police.hu

Német rendőrségi attasé Nógrád vármegyében

police.hu

2023.05.09. 14:24

Bemutatkozó látogatás céljából érkezett Nógrád vármegyébe Andreas Baks, a Német Szövetségi Rendőrség magyarországi összekötő tisztje.

Hirdetés

Dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Zahorecz Sándor r. ezredes, rendőrségi tanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes Balassagyarmaton fogadta 2023. május 4-én Andreas Baks-ot, a Német Szövetségi Rendőrség összekötő tisztjét - írja a police.hu.

A találkozón szó esett többek között a vármegye közbiztonsági helyzetéről, az illegális migrációról és a határon átnyúló együttműködésről. A rendőri vezetők közösen megtekintették a balassagyarmati Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyet, ahol a csoportparancsnok Pszota Albert r. főtörzszászlós, rendőrségi tanácsos vázolta röviden a már évek óta fennálló kiváló együttműködés főbb területeit a szlovák társszervekkel.

A német összekötő tiszt a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőivel ellátogatott a Magyarnándori Rendőrőrse is, amely kulcsfontosságú helyszín a migráció tekintetében, ugyanis itt történik a jogellenesen hazánkban tartózkodó harmadik országbeli személyek ideiglenes őrizetének végrehajtása. A nap folyamán a Nógrád vármegyei vezetők bemutatták külföldi kollégájuknak a Magyarnándor Rézparti víztározónál és annak környékén lovas szolgálatot ellátó munkatársaink tevékenységét, akik munkáját segítették a Veszprém Vármegyei Rendőrfőkapitányság lovas járőrei is.

Helyi hírekrendőrNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság