2024.03.28, Csütörtök
Ipari csarnok épült Pásztón
Illusztráció: Envato

Ipari csarnok épült Pásztón

MTI

2023.04.22. 10:00

Új ipari csarnok épült a Nógrád vármegyei Pásztón a déli iparterületen; a fejlesztés segíti a helyi vállalkozásokat, de új befektetők betelepülésére is számítanak - közölte a polgármesteri hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

A város önkormányzata 143,13 millió forint támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, ebből a pénzből alakítottak ki egy 480 négyzetméter alapterületű csarnokot raktárhelyiséggel, irodával és szociális blokkal, emellett kiépítették a közműveket is az önkormányzati tulajdonban lévő, 8896 négyzetméteres területen - írták a közleményben.

Hozzátették, az európai uniós támogatás segítségével létrejött beruházással kedvező vállalkozói és minőségi munkakörnyezetet alakítottak ki, hogy javítsák a térség versenyképességét, hosszú távon a lakosság népességmegtartó és népességvonzó feltételeit.

A sokféle célra használható csarnok telephelyet kínál a helyben és a Pásztó környékén működő mikro- és kisvállalkozásoknak, infrastrukturális ellátottságot biztosít a kezdő vállalkozásoknak, de a város célja az is, hogy új befektetőket, vállalkozásokat csábítson a területre - írták.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Helyi hírekPásztóipari csarnokfejlesztés