2024.04.19, Péntek
Lovasrendőrök Kállón
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lovasrendőrök Kállón

Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2023.02.05. 13:01

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el közös szolgálatot a Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Hirdetés

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság, illetve az állampolgárok biztonságérzetét kedvezően befolyásoló rendőri közterületi jelenlét biztosítására - írja a police.hu. Ezt szem előtt tartva Nógrád vármegye közterületi szolgálatának megerősítésére a Készenléti Rendőrség állományából ideiglenesen átirányított lovas járőri egység segítette a helyi rendőrök munkáját 2023. január hónap végén Kálló településen. A rendőrökhöz több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület is csatlakozott.  

A rendőrök és a polgárőrök Kálló utcáit, valamint a gépkocsival nehezen megközelíthető területeket járták be. A szolgálat fő célja a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése, továbbá a lakosság biztonságérzetének javítása volt.

Helyi hírekKállólovasrendőr