2024.03.29, Péntek
Fogorvos költözhet be a most átadott nagylóci szolgálati lakásba
MTI/Komka Péter

Fogorvos költözhet be a most átadott nagylóci szolgálati lakásba

mti

2023.02.22. 14:14

Szolgálati lakást adott át hétfőn Gyopáros Alpár kormánybiztos a Nógrád vármegyei Nagylóc községben; az önkormányzat 16 millió forintot nyert a fejlesztésre a Magyar Falu Program pályázatán, a szolgálati lakást a fogorvos veheti majd birtokba.

Hirdetés

A kormánybiztos elmondta: a szolgálati ház programot három éve indították el a Magyar Falu Program keretében, azt felismerve, hogy különösen a kistelepüléseken érezhető a szakemberek hiánya, elsősorban a köz- és egészségügyi szolgáltatások terén, de sok helyen hiány van pedagógusból, szaktanárból, vagy kulturális, szociális területen dolgozó szakemberből.

Gyopáros Alpár hozzátette: a program meghirdetése óta 661 ilyen házat újítottak fel.

Erre országosan 12 milliárd forintot fordítottak, és a programot mindaddig folytatják, amíg a hiányszakmákat ki tudják tölteni - tette hozzá.

Nagylócon nem ez az egyetlen nyertes pályázat, a község a Magyar Falu Programban közel százmillió forintot nyert különböző fejlesztésekre - mondta Gyopáros Alpár.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője közölte: Nyugat-Nógrádba az elmúlt négy évben közel 20 milliárd forint érkezett a Magyar Falu Program nyertes pályázatainak köszönhetően a falusi csokra, a közúthálózat fejlesztésére és az önkormányzatok támogatására.

Ez magában foglalja a belterületi utak felújítását, orvosi eszközök beszerzését, orvosi rendelők, játszóterek, civil és egyházi közösségi terek felújítását - mondta a képviselő. Balla Mihály hozzátette: csak a nyugat-nógrádi önkormányzatok évente több mint másfél milliárd forintot tudtak elnyerni a programban.

Helyi híreknagylócfogorvos