2024.03.19, Kedd
Közel mínusz 10 fok volt Zabaron az éjjel
Illusztráció: Pexels

Közel mínusz 10 fok volt Zabaron az éjjel

mti

2023.01.31. 14:43

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Hirdetés

A hétfő hajnal az észak felől áramló hideg levegő és az éjszakára csökkenő felhőzet, valamint a mérsékelt, gyenge légmozgás együttes hatása révén volt hidegebb a korábbi napokénál.

A leghidegebb Zabaron volt, itt mínusz 9,4 fokig süllyedt a hőmérséklet; a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson mínusz 8,9 fokot, Kékestetőn pedig mínusz 8,8 fokot mértek. A top 10-es listába mínusz 7 fok feletti hőmérséklettel nem is lehetett bekerülni - írták.

A legmelegebb a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón volt mínusz 0,8 fokkal.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint 1991-2020 között január 30-án az átlagos minimumhőmérséklet mínusz 4,2 fok körüli, vagyis a hideg vasárnapi éjszaka az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő.

A vasárnapi hideg éjszaka valószínűleg szezonrekord is, a hónap utolsó éjszakáján ugyanis már nem ekkora területen és nem ilyen mértékű fagyra kell számítani - jegyezték meg.

Helyi hírekzabarleghidegebb