2024.04.19, Péntek
Polgárőr-polgármesterek egyeztető fóruma
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Polgárőr-polgármesterek egyeztető fóruma

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

2022.12.18. 11:39

Nógrád megyében 60 település választott polgármestere egyben a közösség polgárőre is.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége közös szervezésében 2022. december 14-én került megrendezésre első alkalommal, de hagyományteremtő módon a polgárőr-polgármesterek egyeztető fóruma - írja a police.hu.

A Varsány községbe szervezett megbeszélésen közel 60 Nógrád megyei település első embere mellett részt vett dr. Szabó Sándor főispán, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, továbbá Becsó Zsolt és Balla Mihály országgyűlési képviselők.

A megjelenteket Kanyó Judit, Varsány község polgármestere köszöntötte a rendezvényen.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány programnyitóját követően dr. Túrós András nyugállományú rendőr altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke tartott előadást a polgárőrség és az önkormányzatok együttműködéséről. Ezt követően Margecz Sándor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője tartott előadást a polgárőrség szerepéről a települések közbiztonságának fenntartásában.

A rendezvény folytatásaként, dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke értékelte a polgárőrség szerepét a bűnmegelőzési tevékenységben, majd Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke számolt be az ifjú polgárőrök toborzásának helyzetéről Nógrád megyében.

Az előadásokat követően konzultációra nyílt lehetőség, amelynek során Szabó Sándor főispán, Skuczi Nándor elnök és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő urak rövid felszólalásukban hangsúlyozták a polgárőrségek önkéntes szolgálatának kiemelt jelentőségét és közösségépítő szerepét, továbbá az önkormányzatok, valamint a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének fontosságát. Ezt követően néhány polgármester is megosztotta gondolatait a témával kapcsolatban a fórum résztvevőivel. A rendezvényen vehette át első polgárőr igazolványát az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől Kárdási Jánosné Ipolyszög, valamint Kalmár Attila Csesztve település polgármestere.

A program zárásaként a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnöke ebédre invitálta a résztvevőket.

Helyi hírekpolgárőrpolgármester