2022.12.02, Péntek
„Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerték el az Alstom tevékenységét
Alstom/Vasas Ádám

„Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerték el az Alstom tevékenységét

nogradhont.hu

2022.11.27. 07:20

A fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetőjét, az Alstom tevékenységét „Palócföld Gazdaságáért” kitüntetéssel ismerte el a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Hirdetés

A díjat a vállalat eredményeiért, a régió gazdasági fejlődését támogató és jövőorientált szemléletű teljesítményéért ítélték oda. Az Alstom a mátranováki telephelyén végzett folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően fontos szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményének és innovációs képességének erősítésében - írják a cég sajtóközleményében.

A mátranováki telephelyen négy évtizede készülnek forgóvázkeretek, melyeket például metró- és vasúti szerelvényekhez gyártanak, ezekre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért minőségük meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. A mátranováki forgóvázkeretek gyártásakor az általánosan elvártnál bonyolultabb, magasabb szintű, kombinált hegesztési technikákat alkalmaznak.

„Az innováció és a minőség folyamatos biztosítása egymástól elválaszthatatlan követelmény az Alstom életében. A „Made in Mátranovák” jelölés mára az itt gyártott alkatrészek megbízhatóságának garanciájává vált, ami azt is jelzi, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen bekapcsolódott a vállalat európai hálózatába. Ezt az eredményt a helyi közösség támogatásával, a szakmai szervezetekkel együttműködve értük el, okkal vagyunk büszkék a megyei kamara által nekünk ítélt kitüntetésre” – mondta Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt.  magyarországi vezérigazgatója.

Az Alstom idei beruházásainak és fejlesztéseinek köszönhetően ebben az évben is bővült a Mátranovákon előállított termékek portfóliója: a hagyományos és a nagysebességű vonatok, elővárosi vonatok, mozdonyok és emeletes vasúti kocsik mellett a vasúti közlekedésben komoly innovációs fordulatot elindító Coradia iLint hidrogénvonatokhoz is a nógrádi telephelyen készítik a forgóvázkereteket. A világ első hidrogénvonata, az Alstom által gyártott Coradia iLint augusztusban állt utasforgalomba a világ első, 100 százalékban hidrogénnel működő útvonalán, az alsó-szászországi Bremervörde városában.

„A Palócföld Gazdaságáért kitüntetéssel az Alstom múltbéli eredményei mellett azt a tevékenységet is szeretnénk elismerni, amellyel a vállalat a térség gazdaságának jövőjéhez is hozzájárul. A cég a folyamatos bővítésekkel, az új munkahelyek létrehozásával, az oktatási centrum fenntartásával családok, leendő szakemberek százainak kínál biztos megélhetést, karrierlehetőséget. Arra pedig kimondottan büszkék vagyunk, hogy az itt gyártott, kiemelkedő minőségű termékeknek köszönhetően az egész világ megismerheti Mátranovák nevét” – mondja dr.Tordai Péter, a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Helyi hírekAlstomMátranovákPalócföld