2022.10.07, Péntek
Több mint tízmilliárd forint segíti a fejlesztéseket Nógrád megyében
Facebook.com/IloveHolloko

Több mint tízmilliárd forint segíti a fejlesztéseket Nógrád megyében

MTI

2022.08.09. 09:00

A településeken javulhatnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások.

Hirdetés

Nógrád megyébe áprilisban érkeztek meg európai uniós fejlesztési források a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből. A nyertes önkormányzatok több mint 10,66 milliárd forintot fordíthatnak a beruházásokra - közölte a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hétfőn az MTI-vel.

Az önkormányzatok két felhívásra adhattak be támogatási kérelmet, amelynek köszönhetően Nógrád megye településein javulnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások - ismertette Skuczi Nándor.

Az Élhető települések elnevezésű programban 95 támogatási kérelem részesült 8 milliárd 692 millió forint támogatásban. A pénzt vízgazdálkodásra, zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárforgalmi infrastruktúra fejlesztésére, önkormányzati tulajdonú épületek gazdaságélénkítő, közösségi célú átalakítására, kulturális és sportcélú közterületi beruházásokra, közlekedésbiztonságra, továbbá hulladéklerakók rekultivációjára és barnamezős területek kármentesítésére használhatják fel a nyertes önkormányzatok.

A Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című programban bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg.

A konstrukcióban 15 nógrádi önkormányzat részesült vissza nem térítendő támogatásban, összesen egymilliárd 974 millió forint összegben - közölte az elnök.

Helyi hírekNógrád megyeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)fejlesztésönkormányzat