2024.03.02, Szombat
Nógrád megyében három településen lesz időközi választás vasárnap
illusztráció - Unsplash

Nógrád megyében három településen lesz időközi választás vasárnap

mti

2022.06.27. 12:47

Nógrád megyében három településen tartanak időközi választást vasárnap, Vanyarcon polgármestert, Nagylócon és Hugyagon pedig új képviselő-testületet és polgármestert is választanak.

Hirdetés

Vanyarcon a tavaly decemberben elhunyt Hrncsjár Mihályné (Fidesz-KDNP) polgármester utódját választják meg. Várnai Ildikó jegyző az MTI-nek elmondta: két független jelölt indul a posztért: Szabó Sándor és Kulik András Krisztián. Vasárnap 980-an adhatják le szavazatukat a művelődési házban.

Nagylócon tavaly július 27-én oszlatta fel magát a 2019-ben megválasztott héttagú önkormányzat Hegedűs Sándor alpolgármester kezdeményezésére azzal az indokkal, hogy nem tudnak együtt dolgozni Szalai Gábor polgármesterrel. Erről négy igen és két nem szavazattal hoztak döntést, a polgármester nem szavazott. Rózsavölgyi Tibor jegyző arról tájékoztatta az MTI-t, hogy most ketten indulnak a polgármesteri posztért: Hegedűs Sándor (független) és Szalai Gábor (független, de a Fidesz-KDNP támogatásával). A nagylóci hat képviselői helyre 32 jelölt lesz, valamennyien függetlenek, és a jelenlegi testületből csak ketten nem indulnak újra. Három szavazókörben 1157-en voksolhatnak.

Hugyagon szintén azzal az indokkal oszlatta fel magát - négy igen szavazattal - a képviselő-testület tavaly júniusban, hogy nem tudott együtt dolgozni Borda Attila (független) polgármesterrel. Borda Attila nem vett részt azon az ülésen, és nem indul az időközi választáson - mondta az MTI-nek Szabó Klaudia jegyző. Négy polgármesterjelölt van: Bangóné Szilfai Viktória, Baranyi Béla és Lovas Ilona függetlenek, valamint Bodor Gábor, aki 2019-ben függetlenként nyert képviselői mandátumot, de most a Fidesz-KDNP jelöljeként indul a polgármesteri székért. A 652 választásra jogosult hugyagi lakos a négy képviselőt 14 jelöltből választhatja ki, akik közül 12-en függetlenként indulnak, egy-egy jelölt pedig a Fidesz-KDNP és a Megoldás Mozgalom színeiben.

Helyi hírekVanyarcpolgármester-választás