2024.03.28, Csütörtök
Új ipari övezet alapkövét tették le Bátonyterenyén
Fotó: MTI/Komka Péter

Új ipari övezet alapkövét tették le Bátonyterenyén

MTI

2022.03.30. 16:33

A városban már működő ipari övezet mellett egy újat is kialakítanak Bátonyterenyén - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden Bátonyterenyén, a beruházás alapkőletételi ünnepségén.

Hirdetés

Schanda Tamás kiemelte: a fejlesztés keretében nettó 1,2 milliárd forintból egy 30 hektár területű ipari zónával és összekötő úttal, továbbá az ezekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel bővül a település. A beruházás újabb vállalkozások betelepülésével teremt további munkahelyeket, jelentősen segíti Bátonyterenye és térsége gazdasági fejlődését - emelte ki.

Becsó Zsolt (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője, Nógrád megye salgótarjáni székhelyű, 1-es számú választókerületének képviselőjelöltje az eseményen rámutatott: a helyi ipari park bővítése újrapozícionálja Bátonyterenyét és környékét.

Ezzel együtt Kelet-Nógrád egészében kézzel fogható és az itt élők életminőségét javító fejlesztések valósultak meg az elmúlt években - tette hozzá.

Emlékeztetett: 2010-ben drámai foglalkoztatási helyzet jellemezte a várost, ahol 20 százalékot meghaladó volt a munkanélküliség. Ezért tekintették elsődleges feladatnak a munkahelyek megőrzése mellett vonzó feltételeket teremteni a fejlesztésre, bővülésre, letelepedésre a meglévő és az ide érkező vállalkozások számára. Szavai szerint mindezt nagyban segítette a 21-es főút négysávosítása, mely gazdasági szempontból is meghatározó jelentőségű a térség egésze számára.

Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere rámutatott: a kedden bejelentett fejlesztések, köztük az ipari park bővítése a következő években, évtizedekben megváltoztatják a település, sőt a térség életét. Véleménye szerint az épülő új ipari park egy fontos kitörési pont nem csak Bátonyterenye, de annak vonzáskörzete számára is, mely az egykor nagy múltú, bányászatra, kohászatra épülő helyi gazdaságot újra felhelyezi az ország térképére.

Helyi hírekBátonyterenyeipari park