2024.04.26, Péntek
Balesetmegelőzési előadók országos értekezlete Bánkon
police.hu

Balesetmegelőzési előadók országos értekezlete Bánkon

police.hu

2022.03.25. 11:24

Nógrád megye adott otthont annak a három napos szakmai értekezletnek, amelyen az ország valamennyi rendőr-főkapitányságának balesetmegelőzési bizottsága képviseltette magát.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága volt a házigazdája a 2022. március 22-től Bánkon megtartott három napos szakmai értekezletnek - írja a police.hu.

A megjelenteket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte. Az értekezletet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára Berzai Zsolt rendőr alezredes nyitotta meg.

A rendezvény keretében a  balesetmegelőzési szakemberek közösen értékelték a 2021. évi feladatok végrehajtásának tapasztalatait, valamint meghatározták a 2022-es év legfontosabb célkitűzéseit. Az aktuális balesetmegelőzési feladatokon és programokon kívül több jövőbeli, a közlekedésbiztonság javítását célzó kampányban és projektben is egyeztettek. Ezen kívül meghatározták az „iskola rendőre” program további feladatait, illetve a felmenő rendszerű gyermek és ifjúságvédelmi versenyekkel és vetélkedőkkel kapcsolatos teendőket is. A szakmai értekezlet kiváló lehetőséget biztosított a résztvevők szakmai tapasztalat cseréjére, illetve a további együttműködés és a pályázati lehetőségek megbeszélésére.

Helyi hírekrendőr