2024.04.19, Péntek
Archív salgótarjáni fotókból nyílt tárlat a Megyeházán
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Archív salgótarjáni fotókból nyílt tárlat a Megyeházán

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2022.01.29. 09:31

A Nógrád Megyei Kormányhivatal és Nógrád Megyei Önkormányzat archív fotókat felvonultató tablósorozattal köszönti a 100 éve város Salgótarjánt.

Hirdetés

Salgótarján nagyközség várossá alakulását Förster Kálmán készítette elő, majd amikor 1922. január 27-én az acélgyári olvasóegylet nagytermében megtartotta alakuló közgyűlését Salgótarján rendezett tanácsú város képviselő-testülete, őt választották polgármesterré. Ezt a tisztséget 1944-ig töltötte be.

Az első polgármester regnálásának idejét bemutató, Förster és kora című tablósorozatot Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg szerdán a Megyeházán.

A tárlat anyagát a Dornyay Béla Múzeumtól kölcsönözte a kormányhivatal és a megyei önkormányzat, a kiállítást Shah Gabriella, a múzeum igazgatója állította össze és Kele-Szabó Ágnes rendezte. A tablósorozat ügyfélfogadási időben megtekinthető a salgótarjáni Megyeháza díszterme előtti galériában.

 

Helyi hírekSalgótarjáncentenáriumi évforduló