2024.03.28, Csütörtök
Nógrádba érkezik a magyar autósport színe java
illusztráció - pixabay

Nógrádba érkezik a magyar autósport színe java

mti

2021.06.03. 11:31

A Salgó-ralin a magyar élmezőny mellett jelen lesz a WRC2 2018-as vb-győztese is.

Hirdetés

 Több mint 110 versenyzőpáros adta le a nevezését a pénteken és szombaton sorra kerülő Salgó-ralira, az országos bajnokság idei szezonjának harmadik futamára.    

Ezen a versenyen nem vesz részt a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő norvég Mads Östberg, Torstein Eriksen kettős, mert ők a Szardínia-ralin, a vb idei ötödik viadalán érdekeltek a hétvégén. A legutóbbi, Ózd-Eger-ralin diadalmaskodó Jan Kopecky, Jan Hlousek páros, a WRC2 2018-as vb-győztese viszont leadta a nevezését.   

A magyar élmezőny szintén jelen lesz, így többek között a címvédő Hadik András, Kertész Krisztián duó (Ford Fiesta R5), az előző idényben bajnoki ezüstérmes Turán Frigyes, Bagaméri László páros (Next Auto Polo R5), valamint Csomós Miklós és Nagy Attila (Skoda Fabia R5), illetve Velenczei Ádám és Bacigal Igor (Skoda Fabia R5) is.

A verseny első gyorsasági szakaszát péntek este rendezik, majd szombaton további kilenc szakasz vár a mezőnyre. A verseny össztávja 123 kilométer, a céldobogó és a díjátadó Salgótarján központjában lesz.

Helyi hírekSalgó-raliautósport